Behandlingsformer

Beton er et blandingsprodukt og et sugende materiale. En betonbordplade vil derfor reagere på væske og andre våde genstande ved at suge væsken til sig. Et betonbord skal bruges og bliver kun pænere af at blive brugt. Det er forskelligt hvordan man ønsker sin betonbordplade skal se ud. Om den så vidt muligt skal holde sin nuance eller om den skal have naturlige brugsspor/patina.
Når du køber et møbel ved Bruun Hansen, skal du vælge hvilken behandlingsform du ønsker. Det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i hvilken type behandling du gerne vil have af din betonbordplade.

Vi har her illustreret, hvad forskellen er for de 3 valgmuligheder:

Nanocoverbehandling 
Bordpladen behandles med Nanocover. Farven er lys grå som den ubehandlet bordplade da behandlingen er transparant. Nanocoverbehandlingen gør at væsken ikke suges ned i betonen. Vi anbefaler dog altid at man tørrer op straks. Når møblet sendes fra produktionen er bordpladen behandlet med nanocover, men vi anbefaler at man behandler bordpladen gentagende efter behov. Ønsker man en bordplade med ekstra beskyttelse og det oprindelige look, er dette den rigtige type at vælge. 

Daglig brug 
Bordpladen tørres af med en opvredet våd klud, betonen vil blive mørkere, men bliver lys grå igen når det tørre. Vi anbefaler at man er meget varsom med rengøring selvom bordpladen er nanocover behandlet, idet beton er et sugende materiale. Skulle man spilde på bordet, tør da op straks. Vi anbefaler altid at man bruger underlag til glas, kopper mv.
Bordpladen er ikke varmefølsom, men vi anbefaler dog at man bruger underlag til varme gryder mv.

Læs mere og køb nanocover her.

Behandlet med rå linolie
Bordpladen behandles med rå linolie. Farven er mørkere og mere rå. Behandlingen med rå linolie gør, at væsken ikke suges ned i betonen. Vi anbefaler dog altid at man tørrer op straks. Ønsker man en mørk bordplade med rå look er dette den rigtige type at vælge. Vi gør særlig opmærksom på at bordpladen ikke vil være ensfarvet da betonen suger linolien forskelligt ved behandling.  

Daglig brug 
Bordpladen tørres af med en opvredet våd klud, betonen vil blive dybere i farven, men bliver mørk grå igen når det tørre. Vi anbefaler at man er meget varsom med rengøring selvom bordpladen er behandlet med rå linolie, idet beton er et sugende materiale. Skulle man spilde på bordet, tør da op straks. Vi anbefaler altid at man bruger underlag til glas, kopper mv.
Bordpladen er ikke varmefølsom, men vi anbefaler dog at man bruger underlag til varme gryder mv.

Rå ubehandlet beton 
Bordpladen behandles ikke, det vil sige den er naturlig sugende. Bordpladen vil derfor hurtigt få tydelige brugsspor alt efter brug. Farven er lys grå. Ønsker man det mere naturlige look med udvikling af daglige brugsspor/patina, er dette den rigtige type at vælge.

Daglig brug 
Bordpladen tørres af med en opvredet våd klud, betonen vil blive mørkere, men bliver lys grå igen når det tørre. Vi anbefaler at man er meget varsom med rengøring idet det er et sugende materiale. Skulle man spilde på bordet, tør da op straks. Vi anbefaler altid at man bruger underlag til glas, kopper mv.
Bordpladen er ikke varmefølsom, men vi anbefaler dog, at man bruger underlag til varme gryder mv.